Nieuw op RTV Seaport: Unieke blik op dorpskernen Velsen

Nieuw op RTV Seaport: Unieke blik op dorpskernen Velsen
© Videogroep de Dwarsligger

Op de televisiezender van RTV Seaport is een nieuw onderdeel te zien. Dankzij een samenwerking met videogroep de Dwarsligger zijn er unieke beelden te zien van de verschillende dorpskernen van Velsen. In deze video’s worden er prachtige plaatjes uit de omgeving en herkenbare punten van de dorpskernen uitgelicht.

De videoreeks ‘Een gemeente met veel gezichten’ bevat acht verschillende video’s uit de omgeving Velsen. Deze video’s zijn ingedeeld op basis van de acht verschillende dorpskernen; Driehuis, IJmuiden, Oud-IJmuiden, de Vissershaven IJmuiden, Santpoort-Zuid, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velserbroek en Velsen-Zuid. Elke dorpskern heeft zijn eigen unieke herkenbare locaties en deze heeft videogroep de Dwarslegger in het afgelopen jaar vastgelegd en tot een videoreeks gemaakt. De video’s worden verspreid over de dag uitgezonden in de zogeheten videocarrousel op RTV Seaport.

Videogroep de Dwarsligger is een groep hobbyisten die het leuk vindt om video’s te maken. Als groep  komen ze samen om gemaakte video’s te bespreken. Zo kunnen ze van elkaar leren en groepsgewijs projecten oppakken. Deze videoreeks hebben ze in 2020 gemaakt.