De Belofte: droom de zalen weer vol

De Belofte: droom de zalen weer vol
©RTV Seaport/PR

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement, dat sector breed wordt verspreid onder alle mensen die het theater een warm hart toedragen.

Het kunstwerk, bestaande uit een column en een video, gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten. Zij spelen op vier vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

De sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer open gaan, maakt het publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op  www.droom-mee.nl