Terugkeer belcirkel in Velsen.

Terugkeer belcirkel in Velsen.
©RTV Seaport/PR

Vanwege Corona zijn de zogenaamde belcirkels weer in trek. De Belcirkel, die uit een aantal personen bestaat, houdt in dat iedere ochtend rond 9 uur een vrijwilliger de eerste persoon van de belcirkel belt. Vervolgens wordt de tweede persoon door de eerste gebeld. Dit gaat door tot de laatste in de cirkel de vrijwilliger terugbelt. Neemt iemand niet op, dan komt de vrijwilliger in actie.

Ervaring heeft geleerd dat het mensen een veilig gevoel geeft als er ’s morgens gebeld wordt. Vooral ouderen en mensen met een kleine familie- of kennissenkring maken gebruik van deze mogelijkheid. Vanwege corona blaast de Stichting Welzijn Velsen de op nieuw leven in.

Het telefoontje in de ochtend is kort: er moet immers gebeld worden met de volgende persoon in de cirkel. Het staat deelnemers vrij om later op de dag nog even terug te bellen voor de gezelligheid. Om deelnemers en vrijwilligers beter te leren kennen organiseert Stichting Welzijn Velsen, als het weer mag, twee keer per jaar een bijeenkomst.

Wilt u meedoen aan de telefooncirkel of vrijwilliger worden mail naar: deBrulboei@welzijnvelsen.nl of bel: 0255-510652 (helaas is dit nummer vanwege Corona beperkt bereikbaar.)