Streven naar minder armoede in Velsen

Streven naar minder armoede in Velsen
© RTV Seaport / PR - Wethouder Steijn overhandigd de armoedevisie

In januari verscheen in Velsen “de armoedevisie”. Met deze visie heeft de gemeente een plan gemaakt waarop armoede aan de ene kant zo veel mogelijk voorkomen kan worden, maar ook hoe families in armoede het beste ondersteunt worden. Wethouder Marianne Steijn licht nader toe hoe deze visie tot stand is gekomen. Daarnaast vertelt ze hoe de gemeente wil omgaan met Velsense gezinnen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire.

In Velsen leven momenteel 5000 mensen waaronder 1200 kinderen in armoede en naar verwachting zullen deze aantallen vanwege Corona toenemen. Wethouder Marianne Steijn legt in bijgaand geluidsfragment hoe de armoedevisie tot stand is gekomen en welke organisaties erbij betrokken waren.

Verder vertelt de wethouder hoe de gemeente wil omgaan met de Velsense gezinnen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire en de rol die de onlangs benoemde armoederegisseur gaat vervullen.