Basketbal succes voor jongeren in Schalkwijk Haarlem

Basketbal succes voor jongeren in Schalkwijk Haarlem

Ondanks dat de wijk Schalkwijk de afgelopen week niet positief in het nieuws was, gebeuren er ook mooie dingen. De 31 jarige Okrah Donkor groeide op in Schalkwijk en maakte dichtbij mee hoe het was op te groeien in een gezin met minder draagkracht. Hij kwam in aanraking met basketbal dat zijn grote passie werd. Okrah startte in 2009 een basketbalclub met als doel om jongeren te bereiken en hen te faciliteren in waar zij behoefte aan hebben.

In bijgaand geluidsfragment vertelt Okrah hoe hij in 2009 startte met de basketbalclub Tirple Threat. Na tien jaar staat de teller inmiddels op 24 teams zowel in de breedtesport als topsport. Verder heeft Okrah als doel anderen te inspireren en zijn gedachtengoed over heel Nederland te verspreiden.