Digitale scheepsverhalen vanuit het Zee- en Havenmuseum.

Digitale scheepsverhalen vanuit het Zee- en Havenmuseum.
©Zee- en Havenmuseum

Omdat het IJmuider Zee- en Havenmuseum noodgedwongen gesloten is plaatst het museum elke week ‘verhalen uit het museum’ op de website van het museum: www.zeehavenmuseum.nl en op de Facebook-, Instagram- en Twitter pagina’s.

De eerste drie gepubliceerde verhalen zijn scheepsverhalen over het vastlopen van de schepen:  de ‘Aztec Maiden’ bij Wijk aan Zee in 2012, het vergaan van de ‘ss. Salento’ in 1928  en de inzet van de sleepboot ‘Utrecht IV’ bij de spectaculaire berging van de ‘Elwood Mead’ in 1973.

Het museum hoopt veel mensen hiermee een plezier te doen. Wilt u het museum steunen kan dat door donateur te worden vanaf 12 euro per jaar. Aanmelden kan via de website. Zo blijft belangrijk erfgoed goed bewaard en toegankelijk voor iedereen.