Buitenbad de Heerenduinen niet open

Buitenbad de Heerenduinen niet open
©gemeente Velsen

Hoewel in Noord-Holland een aantal buitenzwembaden de deuren opent blijft het buitenbad van zwembad de Heerenduinen gesloten. De redactie van de omroep is benaderd door een aantal zwemmers over het openen van het buitenbad. De vraag waarom dat niet gebeurt is aan de gemeente voorgelegd.

In het licht en in de geest van de huidige maatregelen vindt de gemeente het niet verantwoord om het buitenzwembad te openen en groepsvorming te voorkomen en daarmee het risico op verspreiding van het coronavirus te vergroten. Verder telt mee dat voor het openen van het buitenbad in de winter de energiekraan 24 uur open gezet moet worden. Dat kost veel geld en staat haaks op de verduurzamingsslag die de gemeente bij het zwembad voor ogen heeft.

“Uiteraard hoopt ook de gemeente dat het zwembad snel weer voor iedereen opengaat. En dat kan alleen als het coronavirus zo snel mogelijk onder controle is. Tot die tijd hopen we dat zwemmers een andere manier vinden om te kunnen sporten, bijvoorbeeld wandelen, hardlopen of fietsen” aldus de gemeente.

In onderstaand geluidsfragment bespreken presentatoren Netty en Theo deze kwestie in het live radioprogramma Home Alone.