Nieuw voorstel instellen blauwe parkeerzone in de Kennemerlaan

Nieuw voorstel instellen blauwe parkeerzone in de Kennemerlaan
© RTV Seaport / PR

Tijdens de herinrichting van de Kennemerlaan in 2019/2020 is een proef gehouden met het instellen van blauwe parkeerzones. Winkeliers waren blij met deze zone, bewoners echter niet. Zij vonden dat er teveel blauwe parkeerplaatsen waren ingesteld.

Afgelopen week zijn er gesprekken geweest tussen het wijkplatform IJmuiden-Noord, de gemeente en belanghebbenden. Daar kwamen bewoners met een nieuw voorstel om niet de hele Kennemerlaan blauw te kleuren maar drie keer drie parkeerplaatsen met een blauwe streep in te stellen.

Dit plan biedt een compromis aan de verschillende belanghebbenden. De bewoners behouden hun parkeerplaatsen en de ondernemers, die er baat bij hebben, krijgen hun blauwe parkeerplaatsen. Verder wordt in dit voorstel een oplossing geboden om laden en lossen veiliger te maken. Daarnaast werd er ook een voorstel gedaan voor een invalide parkeerplek ter hoogte van de apotheek.

Naar verwachting zal over zes weken een definitief voorstel van de gemeente op tafel liggen. Vervolgens  gaat dat de inspraak in en wordt een definitief besluit over het instellen van een blauwe parkeerzone voor de zomer verwacht.

Luister hier naar het geluidsfragment met Johan Zwakman, voorzitter van de wijkraad IJmuiden-Noord.