Open dag Gymnasium Felisenum dit jaar online

Open dag Gymnasium Felisenum dit jaar online
© RTV Seaport

Op zaterdag 23 januari hield het Gymnasium Felisenum een open dag voor nieuwe leerlingen. Dit jaar niet op locatie in Velsen-Zuid, maar vanuit huis. Vanwege de strengere lockdown had de school drie weken de tijd om een plan op te zetten. En dat is gelukt dankzij de inzet van de leraren en leerlingen. Via een virtuele omgeving kunnen nieuwe leerlingen de school van binnen bezoeken. Tijdens de open dag konden ze een videogesprek aangaan met leraren en leerlingen.

“Het voelt ook echt als een open dag. De grote verandering is nu de manier waarop het georganiseerd is,” aldus Evelien Bartman, woordvoerder van het Gymnasium Felisenum. Hoewel de open dag in korte tijd georganiseerd moest worden, is ze erg positief over het resultaat. “Je merkt dat er veel creativiteit los kwam. Daarom was het op een bepaalde manier misschien nog wel leuker om te organiseren dan een gewone open dag.”

De reacties op de open dag waren positief. De school zelf is ook enthousiast over het concept en ziet wel een toekomst in het combineren van deze techniek met een fysieke open dag. Het virtuele platform zal in ieder geval voor een jaar nog te bezoeken zijn.

Het Felisenum is niet de enige middelbare school die met online werving is begonnen, maar wel één van de eersten. Ook het Duin en Kruidberg Mavo, Ichthus Lyceum, Vellesan College en het Technisch College Velsen hebben verschillende digitale informatieavonden, voorlichtingslessen en open dagen gepland staan.