Telstar pakt met veel pijn en moeite punt tegen Jong AZ

Telstar pakt met veel pijn en moeite punt tegen Jong AZ
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar en Jong AZ hebben vrijdagavond in een zeer aantrekkelijke wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld. De talenten uit Alkmaar leken lang de drie punten mee naar huis te gaan nemen, maar een laat doelpunt van Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek gooide roet in het eten voor Jong AZ. 

Telstar begon het thuisduel tegen Jong AZ met dezelfde elf namen als in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen TOP Oss. In het eerste kwartier was het Jong AZ dat het beste aan de wedstrijd leek te zijn begonnen, maar de Witte Leeuwen zouden als eerste op voorsprong komen. De rappe Gyliano van Velzen legde de bal perfect terug op de mee opgekomen Ilias Bronkhorst. De verdediger van Telstar schoot de bal rond de penaltystip buiten bereik van AZ-doelman Mees Bakker in het doel voor de 1-0. 

Geen grip

Ondanks de voorsprong kon Telstar maar moeilijk grip op de wedstrijd krijgen en bleef Jong AZ het spel controleren. Kansen waren er over en weer, maar het was de ploeg uit Alkmaar die het tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Kenzo Goudmijn verschalkte doelman Jasper Schendelaar bij de eerste paal na een voorzet van Fedde de Jong. Met zijn eerste doelpunt van het seizoen zorgde Goudmijn zo voor de 1-1 ruststand in Velsen-Zuid. 

Ook na de rust bleef Jong AZ de betere partij. De ploeg van trainer Michel Vonk speelde verzorgd voetbal en probeerde met snelle combinaties de verdediging van Telstar te slim af te zijn. Tot grote kansen van de jonge Alkmaarders leidde dit echter in eerste instantie nog niet. Richonell Margaret was nog het meest dichtbij, maar het schot van de invaller ging via het been van Frank Korpershoek over het doel.

Verdiende voorsprong

Toch zou Jong AZ een kwartier voor tijd de verdiende 1-2 maken. Weer was het Margaret die met een goeie actie aan de rechterkant voor het gevaar zorgde. De voorzet van de aanvaller kwam via Jelle Duin terecht bij aanvoerder Peer Koomeiners, die van dichtbij de uit positie verkerende Schendelaar passeerde. Lang leek Jong AZ de drie punten mee naar huis te gaan nemen, maar vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd sloeg ‘El Capitano’ toe. 

Met een hard schot was het de mee opgekomen aanvoerder Frank Korpershoek die Telstar uiteindelijk langszij schoot: 2-2. Door het gelijkspel blijft Telstar op de achtste plaatst staan en verzuimt het om qua punten op gelijke hoogte te komen met provinciegenoot FC Volendam. Jong AZ blijft ondanks het behaalde punt op een achttiende plaatst staan in de eerste divisie.

Tekst: NHnieuws.nl