Santpoortse restaurants komen samen met Santhap Box

Jeanita Brouwers, eigenaresse van eetlokaal ’t Palet, kwam tijdens het live radioprogramma Home Alone met een leuk nieuwtje. Vier Santpoortse restaurants hebben de handen ineen geslagen en brengen volgende week de Culinaire Santhap Box op de markt. In deze box vindt men een voor- en tussengerecht, een hoofdgerecht en een dessert. De box wordt mogelijk gemaakt door ’t Palet, La Mia, de Meierij en Boschbeek.

Kosten zijn €45,- per persoon en de box bevat totaal vier gerechtjes. De vier samenwerkende restaurants maken elk één gang van het menu. Ook is er aan vegetariërs gedacht, er is namelijk keuze tussen een vlees variant en een vegetarische variant. Bestellingen kunnen tot 27 januari geplaatst worden via de meewerkende restaurants.

De actie is voor nu een eenmalige actie, vertelt Jeanita. De culinaire box kan besteld worden voor vrijdag 29 januari en zaterdag 30 januari. “Als het een succes wordt, willen we dat natuurlijk wel herhalen.“

Jeanita: “Je bent toch steeds zoekende naar nieuwe vormen van inkomsten in deze lastige tijd.” Met de unieke samenwerking tussen de vier restaurants hopen ze elkaar te kunnen helpen. De wisselwerking moet een extra impuls geven en op deze manier kan elkaars klantenbestand ingezet worden. De eigenaresse van Eetlokaal ’t Palet legt uit, “Wij hebben als restaurant maar weinig vraag voor bezorging. De meeste mensen komen lopend of op de fiets hun eten ophalen. Zij vinden het fijn om even de deur uit te gaan. Maar bij de andere restaurants verschilt dat heel erg. Boschbeek ligt bijvoorbeeld wat meer afgelegen, dus daar doen ze veel meer aan bezorgen. Zo ga je ook van elkaars klanten gebruik maken, en dat is heel leuk.”

Luister hier het geluidsfragment.