Hondenbescherming waarschuwt voor gevaren

Hondenbescherming waarschuwt voor gevaren
©RTV Seaport/PR

De Koninklijke Hondenbescherming is opgelucht dat honden uitgelaten mogen worden na de avondklok die vanaf zaterdag 23 januari dagelijks om 21.00 uur ingaat en om 04.30 uur eindigt. Directeur Daphne Groenendijk houdt echter haar hart vast.

Ze doelt op de stroom berichten dat hondeneigenaren hun hond te leen doen, zodat mensen zonder hond ‘s avonds toch nog de straat op kunnen. ‘Het is gelukkig per wet geregeld in Nederland, dat je je hond niet aan de eerste de beste meegeeft om uit te laten’. Tijdens de avondklok-wandeling kun je als onervaren hondenuitlater stress- of waarschuwingssignalen missen van de hond, vooral als deze wat jonger of juist ouder zijn, of minder stabiel. Groenendijk: ‘De gevolgen kunnen echt verschrikkelijk zijn, zoals bijten, hysterisch blaffen of dat de hond wegrent’.

De Koninklijke Hondenbescherming is de komende periode paraat voor hondenbezitters en anderen met vragen of advies via www.hondenbescherming.nl