Open dagen middelbare scholen dit jaar digitaal

Open dagen middelbare scholen dit jaar digitaal
© Gymnasium Felisenum

Wegens de strenge lockdown zijn middelbare scholen dit jaar genoodzaakt om wervingsactiviteiten voor het volgende schooljaar voor een groot deel digitaal te doen. Aanstaande zaterdag 23 januari is het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid één van de eerste middelbare school in Velsen die een digitale variant van een open huis houdt.

Op zaterdag 23 januari worden geïnteresseerden welkom geheten op het Gymnasium Felisenum. Dit jaar niet op locatie in Velsen-Zuid, maar vanuit huis. Tussen 9.30 en 13.00 uur kunnen leerlingen uit groep 7/8 en hun ouders een virtuele tour volgen via een link op de website. Ook kunnen ze face-2-facegesprekken aangaan met leraren en leerlingen.

Het voorbereiden van zo’n digitale open dag brengt veel omschakelingen met zich mee. “Het voorbereiden is een behoorlijke operatie geweest, maar het resultaat belooft erg mooi te worden”, aldus een woordvoerder van het Gymnasium Felisenum.

Eerder in de week hield de school de eerste digitale voorlichtingsavond. Daarbij streamden ze vanuit de school via YouTube in een soort De-Wereld-Draait-Door-achtige setting. In de sessie werd er verteld over de school en kijkers konden vragen insturen. Deze eerste voorlichtingsavond was al zeer geslaagd. “Er hebben meer mensen gekeken dan verwacht. We hadden aangegeven dat mensen vragen in konden sturen, maar dat werd ook daadwerkelijk veel gedaan. Dat gaf interactiviteit en ruimte voor spontaniteit.”

Het Felisenum is niet de enige school die met online werving is begonnen, maar wel één van de eersten. Ook het Duin en Kruidberg Mavo, Ichthus Lyceum, Vellesan College en het Technisch College Velsen hebben verschillende digitale informatieavonden, voorlichtingslessen en open dagen gepland staan.