Zeer zware windstoten tot 110 km/uur

Zeer zware windstoten tot 110 km/uur
© Weeronline

De nacht van 20 op 21 januari wordt het zeer onstuimig, zo meldt het Weeronline. Er trekken buien over het land en de wind neemt toe in kracht. Het noordwestelijk kustgebied krijgt de meeste wind. Het kan daar tijdelijk stormen met zeer zware windstoten tot 110 km/uur. Dit is mogelijk de eerste officiële storm van 2021 in het noordwestelijk kustgebied.

Meteoroloog Yannick Damen van Weeronline voorspelt dat er onstuimig weer met buien en zware windstoten op komst is. Op landelijk niveau zullen er harde winden te merken zijn, maar vooral het noordwestelijk kustgebied zal de zwaarste wind krijgen. Het onstuimige weer wordt veroorzaakt door een storm met de naam Christoph. In het Verenigd Koninkrijk zorgde deze storm al voor flink wat regen.

In het noordwerstelijk kustgebied blijft het na de onstuimige nacht ook een groot deel van de donderdag nog hard waaien met daarbij windstoten van 90 km/uur of meer. In de avond en nacht neemt de wind af in kracht. De zware windstoten zullen dan overal in het land verdwenen.

Dankzij de harde winden kan dit in het noordwestelijk kustgebied de eerste officiële storm van 2021 worden. Meteorologen spreken pas van een officiële storm als de gemiddelde windsnelheid over een heel uur uitkomt op 9 Bft.

© Ton van Steijn