Gratis warmtescan en hulp bij subsidieaanvraag energiebesparing

Gratis warmtescan en hulp bij subsidieaanvraag energiebesparing
© Energiek Velsen

Lokale energiecoöperatie Energiek Velsen biedt tijdelijk kosteloos een warmtescan aan. Daarnaast helpen energiecoaches van de coöperatie inwoners met energie bespaarsubsidies, waardoor het voor inwoners makkelijker wordt om hun woning te verduurzamen.

Energiek Velsen heeft als doelstelling samen met bewoners Velsen duurzamer te maken. Het team bestaat dan ook uit lokale enthousiastelingen, vrijwilligers en experts. Martijn Mewe, bestuurslid bij Energiek Velsen, licht twee nieuwe acties toe: Het gratis aanbieden van een warmtescan en hulp bij het aanvragen van subsidies.

Bij de warmtescan worden er met een speciale camera beelden gemaakt van je huis om aan te tonen  waar er warmte uit de woning ontsnapt. Vervolgens kan een huiseigenaar daar maatregelen op nemen, zodat er geen warmte meer verloren gaat en energie wordt bespaard. Momenteel kan de service gratis aangeboden worden dankzij een subsidie vanuit de gemeente. Deze warmtescans zijn enkel in de huidige tijd van het jaar uit te voeren vanwege de koude temperaturen buiten.

Daarnaast biedt de coöperatie een nieuwe subsidieservice aan. De Rijksoverheid heeft een programma waarmee huiseigenaren subsidie kunnen ontvangen voor het verduurzamen van hun huis. Deze heet de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Het aanvraagproces kan voor huiseigenaren een behoorlijke drempel zijn in het verduurzamen. Daarom helpt Energiek Velsen bij dit proces. Zij zijn gecertificeerd en hebben ervaring met het aanvragen van deze subsidies.

Informatie en aanmelden: www.energiekvelsen.nl.

Luister hier het interview met Martijn Mewe terug.