Toiletruimte Seniorencentrum Zeewijk wordt aangepast

Toiletruimte Seniorencentrum Zeewijk wordt aangepast
© RTV Seaport / Dennis gouda

Seniorencentrum Zeewijk wordt veel gebruikt door mensen met een beperking. De vrijwilligers hebben in 2019 aandacht gevraagd voor de toiletruimte die niet goed toegankelijk is voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of rollator. De beheerder Stichting Welzijn Velsen ontvangt sinds 2015 geen subsidie meer voor het beheer van de locatie en betaalt alleen een gebruikersvergoeding aan de eigenaar het Woningbedrijf. De activiteiten in het seniorencentrum worden grotendeels door vrijwilligers uitgevoerd. Gezien deze specifieke situatie heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een eenmalige bijdrage van 10 duizend euro beschikbaar te stellen voor aanpassingen van de toiletruimte.

De totale kosten bedragen € 19.000. Het Woningbedrijf Velsen draagt als eigenaar van het pand € 6.000 bij. Stichting Welzijn Velsen betaalt € 2.000 en Zorgbalans € 1.000.

%d bloggers liken dit: