KVSA roept transporteurs op importdocument in orde te hebben

KVSA roept transporteurs op importdocument in orde te hebben
© RTV Seaport

Tijdens het eerste uur van het live-radioprogramma Home Alone kwam Alexander Coesel logistiekmanager van KVSA aan het woord over de gevolgen van de Brexit voor de haven van IJmuiden.

Inmiddels is de Brexit bijna 3 weken van kracht en gebleken is dat vooral transporteurs het import- en exportdocumenten niet op orde hebben. Alexander legt uit wat dat de gevolgen voor de chauffeurs zijn.  

Vervolgens werd gebeld met Janneke Cluistra van de Stichting Welzijn Velsen over de belcirkel die naar verwachting half februari van start gaat. Janneke vertelt hoe met hulp van vrijwilligers de belcirkel werkt en hoe mensen zich kunnen aanmelden.

Het tweede uur was voor de wethouder financiën Jeroen Verwoort. Hij ging in op de gemeentelijke belastingen en waarom deze zijn verhoogd. De grootste stijging is de afvalstoffenheffing. De gemeente laat dit jaar voor het eerst de aanslag versturen door het Waterschap Gouwe Rijnland waar Velsen (behalve Velsen-Noord) onder valt. Dit betekent alle belastingen in één aanslag, die in 8 termijnen betaald kan worden.

Het programma Home Alone wordt gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs en wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen onder andere voor mensen die gedwongen thuis moeten blijven. Het programma wordt herhaald op donderdag van 10 tot 12 uur. Het eerste en tweede uur is terug te luisteren via bijgaande link.