Geen banenzwemmen in buitenbad Heerenduinen

Geen banenzwemmen in buitenbad Heerenduinen
©gemeente Velsen

In het NOS journaal van maandagavond was een item te zien over het banenzwemmen in het buitenbad van het Miranda Bad in Amsterdam. Naar aanleiding van de enorme belangstelling werd een oproep gedaan om meer buitenbaden in Nederland te openen. De vraag of het buitenbad van zwembad De Heerenduinen open gaat is aan de gemeente Velsen voorgelegd.

Bram Diepstraten wethouder sport reageert als volgt: “Gemeente Velsen is op dit moment niet van plan het buitenbad van zwembad de Heerenduinen te openen voor banenzwemmen. Binnen de huidige coronamaatregelen is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen waarbij volwassenen onderling 1,5 meter afstand moeten houden. In Velsen hebben we een buitenbad van 25 meter (het buitenbad van De Mirandabad is 50 meter) waardoor de 1,5 meter afstand minder makkelijk aan te houden is. Daarnaast willen we groepsvorming voorkomen en daarmee het risico vermijden op verspreiding van het coronavirus. Die verantwoordelijkheid nemen we heel serieus. Want ook wij willen dat het zwembad snel weer voor iedereen opengaat. En dat kan alleen als we het coronavirus zo snel mogelijk onder controle krijgen.”