AfhaalBieb Velsen geopend voor leden

AfhaalBieb Velsen geopend voor leden
©RTV Seaport/PR

Voor de leden van de Bibliotheek Velsen is vanaf woensdag 6 januari de AfhaalBieb geopend. Online kan via een webformulier drie boeken worden gereserveerd en afgehaald worden in de vestiging IJmuiden of Velserbroek. Enthousiaste leden kwamen op de eerste dag al hun boeken afhalen.

Op de website van de bibliotheek kunnen leden aan de hand van de catalogus zien welke boeken er beschikbaar zijn. Het reserveren werkt daarna via bestelformulier. Er kunnen totaal drie boeken per reservering geplaatst worden. Als de aanvraag bij de bibliotheek is ontvangen worden de boeken in een tas klaar gezet. Op vertoon van de bibliotheekpas kan de tas afgehaald worden in de gekozen vestiging op maandag, woensdag en vrijdag tussen 13:00 – 15:00 uur.

Leden die niet over internet beschikken kunnen boeken telefonisch bestellen op werkdagen van 10:00 -12:00 en van 13:00 -16:00 uur op telefoonnummer 0255 525 353 voor IJmuiden en 023- 5381901 voor Velserbroek.
De boeken kunnen weer via de buitenbrievenbus van de bibliotheek ingeleverd kunnen worden. Ze worden daar speciaal nog een dag in quarantaine gehouden voordat ze weer uitgeleend mogen worden.  

Volgens Anouk van Marsbergen, communicatiemedewerker bij de Bibliotheek Velsen, was er eerder dit jaar nog weinig animo voor een afhaalbieb. De bibliotheek stond tijdens de eerste lockdown voor een afweging. “Er werd benadrukt dat men thuis moest blijven en geen reisbewegingen moest maken. Daarom was het vanuit de bibliotheek de vraag of het verantwoord was om mensen naar de bibliotheek te laten komen voor het afhalen.” Tijdens deze lockdown is er veel vraag naar het lezen van boeken. Daarom heeft de Bibliotheek Velsen toch besloten om nu een AfhaalBieb te creëren. “Nu is daar meer ruimte voor.”

Woensdag was de eerste dag dat het afhalen mogelijk was en er waren al veel enthousiaste lezers die gebruik wilden maken van de service. Verschillende leden hadden al voor de lockdown een reservering geplaatst, zij konden nu eindelijk hun boeken ophalen. “We hadden alleen maar blije mensen binnen, dat was echt leuk om te zien,” aldus Anouk. Zo kwamen er al op de eerste dag 25 mensen hun boeken ophalen.

Meer informatie via  www.bibliotheekvelsen.nl, daar is ook het webformulier te vinden.