Vaccineren in Kennemerland start 15 januari

Vaccineren in Kennemerland start 15 januari
© RTV Seaport / RIVM

In het tweede uur van het live radioprogramma Home Alone meldde Harm Grourstra van de GGD Kennemerland dat het vaccineren in de regio Kennemerland, waar Velsen onder valt, start op vrijdag 15 januari. Op Schiphol wordt gestart met het zorgpersoneel. Naar mate er meer vaccins beschikbaar komen worden door de GGD de 18 tot 60 jarigen vervolgens op diverse locaties ingeënt. Senioren vanaf 60 jaar worden door de huisarts gevaccineerd. Harm benadrukte dat mensen met milde klachten zich moeten blijven laten testen en de coronamaatregelen blijven opvolgen.

Verder werd gebeld met Saskia van Anrooij, gewichtsconsulent en coach van de Weight Watchers. Zij ging in op wat gezonde voeding voor je doet en gaf tips voor een gezonde levensstijl. Het gaat vooral hierbij hoe jij je voelt en in je vel zit. Met andere woorden ‘Het moet leuk blijven’. Voor meer info: www.com en er is een app van de Weight Watchers beschikbaar.

Het programma Home Alone wordt gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs en wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen voor mensen die gedwongen thuis moeten blijven. Het programma wordt herhaald op donderdag van 10 tot 12 uur. Het tweede uur is terug te luisteren via bijgaande link.