Spoedpost Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord vanaf 4 januari voorlopig gesloten

Spoedpost Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord vanaf 4 januari voorlopig gesloten
Het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Noord. Foto: Google Streetview

De spoedeisende hulp van het Spaarne Gasthuis aan de Vondelweg in Haarlem Noord sluit vanaf maandag 4 januari 2021 tot nader order de deuren vanwege het toenemende aantal coronapatiënten. Spoedeisende zorg wordt geconcentreerd in Haarlem Zuid en Hoofddorp. De huisartsenpost in Noord blijft wel open op de bestaande tijden tijdens avond, nacht en weekend. 

Het ziekenhuis treft deze maatregelen om de sterke toestroom van coronapatiënten te kunnen opvangen en te verplegen. Het personeel van de spoedpost kan worden ingezet op andere plekken in het ziekenhuis, waaronder de corona-IC en de corona-unit in de kliniek.

Er wordt in de avonden en weekenden wel huisartsenzorg geboden in Haarlem Noord en deze is daar op werkdagen beschikbaar tussen 17:00 en 23:00 uur. In het weekend is de huisartsenpost in Noord open tussen 08:00 en 23:00 uur. Bij een acute zorgvraag buiten kantooruren is de spoedpost bereikbaar via nummer (023) 224 2526.