Op enkele ‘incidenten’ na relatief rustige jaarwisseling

Op enkele ‘incidenten’ na relatief rustige jaarwisseling

Een autobrand, een ernstige steekpartij, een zolderbrand en de kerstboom in Velsen Noord die het moest ontgelden . Het waren deze incidenten die toch voor opschudding zorgden in wat Veiligheidsregio Kennemerland een relatief rustig verlopen jaarwisseling noemt.

Op het Helmduin in IJmuiden heeft een autobrand gewoed waarbij een BMW en een klassieke Citroen Deux Chevaux flinke schade hebben opgelopen. De toedracht van de brand is niet bekend maar de politie zal onderzoek doen .


Rond 21.00uur vond de ernstige steekpartij plaats, tevens het meest heftige incident in de regio.
https://www.rtvseaport.nl/2021/01/01/gewonde-bij-steekpartij-na-conflict-over-vuurwerk/

De kerstboom op het Stratingplantsoen in Velsen Noord is in brand gestoken. Eerder werd de kerstverlichting al uit de boom getrokken. Bij daglicht was duidelijk te zien dat de boom aan één zijde zwartgeblakerd is. De politie is wel na de melding ter plekke aanwezig geweest maar op dat moment waren de daders al gevlogen.


Na de jaarwisseling is de brandweer nog gealarmeerd voor een brand in Velserbroek, Het zou gaan om een brand op de zolderverdieping van een woning aan de Hogemaad.

Ook is de brandweer nog na de jaarwisseling druk geweest met het blussen van branden in diverse ondergrondse containerbranden.