Coronamaatregelen tijdens kerstbomeninzameling

Coronamaatregelen tijdens kerstbomeninzameling
© RTV Seaport/PR

De gemeente heeft bekend gemaakt dat de geplande kerstbomeninzameling nog steeds zal plaatsvinden. Eerder in december werd de alternatieve vorm van de kerstbomeninzameling aangekondigd. De inzameling verloopt in achthouding van de corona maatregelen. Met ingang van de nieuwste maatregelen benadrukt de gemeente dat men alert moet zijn op leeftijden en daaraan verwante groepsgrootte.

Voor kinderen vanaf 13 jaar geldt een groepsgrootte van maximaal 2 personen. Voor volwassenen geldt dezelfde groepsgrootte. Personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren, houden nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar.

Dit jaar krijgen kinderen bij het inleveren van kerstbomen niet alleen 50 cent, maar ontvangen ze ook een lootje waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De kerstbomen kunnen op 6 januari 2021 op acht plekken in Velsen worden ingeleverd. Dit jaar kan de jaarlijkse kerstboomverbranding niet door gaan dankzij de coronamaatregelen, de bomen worden in plaats daarvan gecomposteerd.

Kinderen tot en met 15 jaar mogen meedoen met de winactie. Uiteraard mag iedereen bomen (zonder kluit of kruis) inleveren, maar alleen kinderen krijgen een lootje en 50 cent per boom. Alle voorwaarden van de winactie en de inzamellocaties zijn te vinden op velsen.nl/kerstbomenactie.