Oliebollen voor bewoners de Schulpen in Velsen-Noord

Oliebollen voor bewoners de Schulpen in Velsen-Noord

Op initiatief van een aantal bewoners in Velsen-Noord heeft wijkwethouder Bram Diepstraten samen met de initiatiefnemers oliebollen uitgedeeld aan de bewoners van zorgcentrum de Schulpen. Het initiatief is door bewoners van Velsen-Noord bedacht, de gemeente Velsen heeft deze actie gesteund door de oliebollen beschikbaar te stellen. 72 bewoners van de Schulpen hebben een zak met vijf oliebollen ontvangen, die gebakken waren door de plaatselijke banketbakker.

Vorige week maandag kwam een groep jongeren op het Stratingplantsoen bijeen om te demonstreren tegen het vuurwerkverbod. De politie kreeg vervolgens meldingen binnen van overlast en het afsteken van vuurwerk  door een groep van ongeveer 40 jongeren. Er klonken harde knallen, vlak achter elkaar. Het epicentrum was in de buurt van de Schulpen waardoor de bewoners erg geschrokken waren.

Ina Leen was één van de initiatiefneemsters. “Er is nogal ellende geweest. We wilden graag wat voor de mensen doen.” De actie werd voorgesteld via Facebook en kreeg al snel veel positieve reacties. Toen wethouder Bram Diepstraten dit bericht zag, wilde hij gelijk aanhaken. “Het minste wat de gemeente kan doen is die oliebollenactie financieel ondersteunen.” Verder benadrukt Diepstraten dat hij trots is op het dorp. “Het is mooi om te zien dat de bewoners na iets negatiefs samen komen voor zo’n positief signaal. Zó ken ik Velsen-Noord.”