Hulp gevraagd voor echtpaar afgebrand huis in IJmuiden

Hulp gevraagd voor echtpaar afgebrand huis in IJmuiden
© Nieuwsfoto.nl/Laurens Bosch

Het echtpaar dat gisterochtend gewond raakte bij een brand in hun woning ligt nog steeds in het ziekenhuis. Inmiddels zijn IJmuidenaren acties gestart voor hulp aan het zwaar getroffen echtpaar waarvan de woning totaal is uitgebrand en onbewoonbaar is verklaard. Zo heeft John Sluyter op initiatief van Marcel Groot inwoners op Facebook gevraagd alles wat het echtpaar is kwijtgeraakt door de brand gezamenlijk op te bouwen en is Denise Philippo op Facebook een doneeractie gestart.  

https://www.doneeractie.nl/steun-echtpaar-brand-woning-dennenlaan/-48236

Inmiddels hebben de eigenaren van een hotel in IJmuiden een kamer aangeboden voor wanneer het echtpaar uit het ziekenhuis mag en hebben meerdere klusbedrijven zich gemeld om kosteloos te helpen met het herstellen van het dak en de gevel. Maar ook stoelen, tafels en ander meubilair worden aangeboden als reactie op het verzoek van Sluyter.

“De reacties zijn overweldigend, zoveel IJmuidenaren die willen helpen. Een witgoedzaak in IJmuiden heeft een wasmachine en een droger aangeboden en een vloerenwinkel stuurde een berichtje dat ze kosteloos een nieuwe vloer komen leggen.”, vertelt Sluyter aan NH nieuws. “Het is hartverwarmend.”