Aangepaste dienstregeling Pont Velsen

Aangepaste dienstregeling Pont Velsen
Foto: Bas Groen

Op woensdag 23 december vaart er de gehele dag maar één pont op de veerbootroute tussen Velsen-Zuid en Velsen-Noord. Daarom zal er elke twintig minuten een afvaart zijn. Normaliter zijn er twee ponten beschikbaar die in de spitsuren om de tien minuten afvaren. Eén van de twee ponten is deze woensdag echter niet beschikbaar vanwege een spoedreparatie. Zo meld een woordvoerder van IJmond Bereikbaar. De tweede pont zal op donderdag 24 december weer actief zijn en varen zoals normale regeling.

Tijdens de kerstdagen vaart er ook maar één pont en zal de afvaart dus om de twintig minuten zijn. Daarna wordt er weer overgeschakeld naar de reguliere vaartijden. Deze houdt stand tot Nieuwjaarsdag, dan vaart er wederom maar één pont.

Op de pont worden coronamaatregelen in acht gehouden. Mondkapje zijn verplicht vanaf 13 jaar, anderhalve meter afstand moet bewaard blijven, en verder moet er geluisterd worden naar de aanwijzingen van de bemanning.