Hernieuwde uitgave ‘Beelden van Velsen’

Hernieuwde uitgave ‘Beelden van Velsen’
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Afgelopen week ontving wethouder Jeroen Verwoort uit handen van Henk van den Bosch (lid Kunstcommissie) het boekje ‘Beelden van Velsen’. Het is een update van een eerder verschenen boekje (1987) waarin alle beelden staan genoemd die eigendom zijn van de gemeente Velsen.

Medewerker kunstzaken Erna Muntendam en de leden van de Kunstcommissie hebben zich de afgelopen jaren gebogen over het nieuwe boekje. Zij verzamelden hiervoor nieuw materiaal over oude en nieuwe kunstwerken. Er zijn werken verdwenen, verplaatst en er zijn ook nieuwe werken bij gekomen. Ook zijn bijna alle illustraties vernieuwd.

De nieuwe werken die in dit boekje staan zijn onder meer: FUGA van Herbert Nouwens, As above so below – streetart van Bier en Brood in het havengebied, Expanding territory van Paul van Osch en 00:00:17:05 van Roland Schimmel. Verplaatste werken: De ontmoeting van Victor de Beijer en Noch einmal van Henk Visch. Oudere werken, maar nu wel  opgenomen: Geveldecoraties van Piet Zwaanswijk, De schooljongen van Huib de Ru en Tempel van Nout Visser.

Het boekje is vanaf medio deze week digitaal te downloaden via www.beeldenvanvelsen.nl, www.velsen.nl en de gelijknamige Facebookpagina’s. Verder verschijnt het in een zeer beperkte oplage in druk. Er kan 1 exemplaar per persoon worden aangevraagd via kunst@velsen.nl. Toezending kan enige tijd in beslag nemen, gezien de naderende feestdagen. Voor inwoners die niet over een computer beschikken liggen er enkele exemplaren bij de infobalie van het gemeentehuis.