Nachtelijke verkeershinder Velsertunnel

Nachtelijke verkeershinder Velsertunnel
foto: RTV Seaport

De Velsertunnel is komende week van 14 tot vrijdag 19 december vanwege werkzaamheden meerdere nachten afgesloten voor verkeer. Om de hinder te beperken vinden de werkzaamheden ’s avonds en ’s nachts plaats. Rijkswaterstaat adviseert de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden.

Vanaf maandag 14 december 20.00 uur tot dinsdag 15 december 05.00 uur is de tunnel afgesloten voor richting Haarlem en Amsterdam. Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk rijdt via de calamiteitenboog (A9) naar de Wijkertunnel.

Op Woensdag 16 december 21.00 uur tot donderdag 17 december 05.00 uur wordt de tunnel een aantal keer voor een paar minuten afgesloten om de communicatie tussen het tunnelsysteem en de verkeerssystemen te controleren.

Donderdag 17 december 21.00 uur tot vrijdag 18 december 05.00 uur is de Velsertunnel in beide richtingen dicht. Deze nacht worden tests uitgevoerd waarvoor de systemen moeten worden uitgezet. Verkeer van noord naar zuid rijdt via de calamiteitenboog (A9) naar de Wijkertunnel. Verkeer van Velsen-Zuid naar noord rijdt via de toerit IJmuiden A22, A9 via knooppunt Rotterpolderplein naar de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt circa 15 minuten. Verkeer vanaf Haarlem richting Velsen-Noord/Beverwijk rijdt via N200 naar knooppunt Rotterpolderplein naar de A9. Extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.