Pianist Hugo Mathis in ’t Mosterdzaadje

Pianist Hugo Mathis in ’t Mosterdzaadje
©RTV Seaport/PR

Op zondag 13 december om 15.00 uur maakt de pianist Hugo Mathis zijn debuut in ‘t Mosterdzaadje. Een hemelbestormend jong Frans talent dat dit jaar cum laude afstudeerde in Birmingham. Op zijn programma staan Robert Schumann (Kreisleriana) en de 6e sonate van Sergey Prokofiev.

Sonata no.6 in A Major opus 82 van Prokofiev is de eerste van de drie oorlogssonates en werd voor het eerst uitgevoerd op 8 april 1940 in Moskou. Hugo Mathis had de eer geselecteerd te worden om deze sonate te spelen voor de wereldberoemde pianist, pedagoog en Prokofiev kenner Boris Berman.

Schumanns Kreisleriana is een zeer dramatisch werk en wordt door sommige critici gezien als een van zijn beste composities. Schumann zelf noemde het zijn favoriet. In de 8 delen wisselen dromerigheid en uitbundigheid zich contrastrijk af.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord. reserveren: penningmeester@mosterdzaadje.nl of via www.mosterdzaadje.nl