Positieve reacties metamorfose Vissershaven

Positieve reacties metamorfose  Vissershaven
© Chris Hoppenbrouwer

In de vierde en laatste video over de renovatie van de Halkade en de Vissershaven in Ijmuiden zien we de laatste afrondende stappen van het project. Zo worden de laatste tegels gelegd en de locatie voorzien van bomen en groen.

De vernieuwde kade is tot stand gekomen door een samenwerking tussen zeehaven IJmuiden, de gemeente Velsen, de province Noord-Holland en de aannemer Beens Groep. In de video zien we de eerste reacties op de vernieuwde uiterlijk van de kade.

Allereerst Peter van der Meerakker, directeur van de Zeehaven. ‘Ik ben heel trots dat we op een viskade staan die afgerond is! Dit is een heel mooi project, mogelijk gemaakt door verschillende partijen.’

Ook Tim van Zeben, voorzitter Noordzeevis, reageert erg positief over de vernieuwde kade. ‘Ik denk dat er al 60 jaar niets aan de kade verbouwd was. Dit is echt prachtig geworden. Ik hoop met name dat de dagjesmensen hier een leuke ervaring door hebben.’

Tenslotte reageert Bram Diepstraten, wethouder gemeente Velsen, op het afronden van deze samenwerking. ‘Ik ben heel blij met de nieuwe kade. Ik hoop dat de ondernemers, inwoners, bezoekers hier veel plezier aan kunnen beleven. Het is een mooie plek om te flaneren zometeen in de zomer!’

In bijgaande video zijn de beelden te bekijken. Ook zijn ze te zien op televisie via Ziggo kanaal 37.