Twee junior cyber agents digitaal gehuldigd

Twee junior cyber agents digitaal gehuldigd
©RTV Seaport/PR

Woensdag 9 december heeft wethouder Jeroen Verwoort twee kinderen officieel gehuldigd tot beste junior cyber agents van gemeente Velsen. Van hun ouders ontvingen Valentijn en Bart tijdens een digitale huldiging het certificaat, HackShield pin en een aantal cadeaus.

Jeroen Verwoort “Cybercrime vormt in rap tempo een steeds serieuzere bedreiging wereldwijd. De kans dat je slachtoffer wordt, neemt ook toe in onze regio. Het spelen van HackShield is een mooie manier om kennis over cybercrime over te brengen. Ik ben trots op alle junior cyber agents uit Velsen. Zij hebben spelenderwijs geleerd over de risico’s rondom wachtwoorden, phishing en digitaal geld, en zijn daarmee voorbereid op cybergevaren. Ook maken zij op hun beurt hun vriendjes, ouders en grootouders bekend met de werking en gevaren van de vele vormen van cybercriminaliteit.”

De afgelopen weken werden ruim honderd kinderen in Velsen via HackShield uitgedaagd en opgeleid tot junior cyber agents. In deze online game-omgeving leren zij via een basistraining en aanvullende opdrachten hoe ze online gevaar kunnen herkennen én voorkomen.

Voor Valentijn en Bart was het woensdag feest. Zij behaalden afgelopen maanden de meeste punten en werden daarvoor digitaal gehuldigd. Valentijn: “Ik vind het leuk dat de gemeente dit doet. Ik heb geleerd hoe je een sterk wachtwoord kan maken en dat er niet alleen slechte hackers zijn, maar ook goede.” Bart vult aan; “Ik heb ook geleerd hoe je phishingmail kan herkennen en dat je niet zomaar op een link moet klikken. ” Beide junior cyber agents zijn van plan om komende tijd verder te spelen en hun vriendjes te motiveren om ook mee te doen.