Ontmoeting tussen Europese en Oosterse muziek

Ontmoeting tussen Europese en Oosterse muziek
© RTV Seaport / PR

In ’t Mosterdzaadje zijn op vrijdag 11 december om 20.00 uur de cellist Joachim Eijlander en de dudukspeler Kadir Sonuk te gast. Een duduk is een Armeens dubbelriet blaasinstrument. Het programma ‘Dark Fire’ is een ontmoeting tussen Europese muziek en muziek uit Klein-Azië en gaat over de kracht die vrijkomt bij de ontmoeting met de onbekende wereld. Uitgevoerd wordt o.a. werk van de Turkse componist Ahmed Saygun. Maar ook Arabisch beïnvloede Spaanse muziek, een Azerbeidzjans lied en Theodorakis.

Joachim Eijlander maakte een nieuwe cd onder deze noemer. Geen presentatieconcerten deze tijd, maar wél was hij veelvuldig op radio 4 te beluisteren. Net als voor alle musici is in deze periode het gebrek aan optredens voor publiek erg deprimerend. Als docent aan het conservatorium in Rotterdam ziet hij ook de problemen bij zijn studenten. Daarom komt Joachim in januari wéér in ‘t Mosterdzaadje met een concert samen met zijn studenten.