Tata Steel Nederland investeert 300 miljoen tegen overlast

Tata Steel Nederland investeert 300 miljoen tegen overlast
©TATA Steel Nederland

Tata Steel Nederland (TSN) kondigt op 8 december nieuwe acties aan die de impact van stof en geur drastisch verminderen. Dit maatregelenpakket wordt Roadmap+ genoemd en daarmee doet Tata Steel een extra investering van 300 miljoen euro op het terrein in IJmuiden. De projecten worden onmiddellijk gestart, in overleg met de provincie. 

Dit maatregelenpakket wordt de Roadmap+ genoemd. Met dit pakket komt Tata Steel tegemoet aan de wensen van de provincie die door gedeputeerde Jeroen Olthof zijn opgenomen in het Programma Tata Steel, dat vorige maand werd gepresenteerd. Tata Steel intensiveert hiermee inspanningen om de overlast voor de omgeving te verminderen. Bovendien worden er acties op gezet die verder gaan dan de wet vraagt. 

Hans van den Berg, Bestuursvoorzitter van Tata Steel Nederland: Het Programma Tata Steel van gedeputeerde Jeroen Olthof heeft een hoge ambitie in het verminderen van emissies en overlast. Tata Steel heeft dezelfde ambitie en die willen we met deze Roadmap+ ook daadwerkelijk realiseren. Uiteraard gaan we dit in goed overleg met de provincie en de gemeenten doen. We zijn er van overtuigd dat we hiermee een belangrijke stap voorwaarts zetten met een significante vermindering van uitstoot en overlast als resultaat.” 

TSN is onlangs ook gestart met een interne campagne voor de verdere bewustwording van de noodzaak tot vermindering van overlast. Met de campagne worden medewerkers gewezen op die noodzaak en ook opgeroepen om overlastbronnen te signaleren, direct te melden en bij incidenten onmiddellijk te stoppen.