Ab Kraaijenveld niet helemaal tevreden over derde Dorpsdialoog Driehuis

Ab Kraaijenveld niet helemaal tevreden over derde Dorpsdialoog Driehuis
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 8 december was het live-radioprogramma Home Alone,  gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs weer te horen. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen onder andere voor mensen die gedwongen thuis moeten blijven.

Tijdens het eerste uur  kwam als eerste Gerardo Eijbersen van de VVV aan het woord. Hij had een paar leuke uit-tips zoals films die vertoond worden in de Stadsschouwburg. In de Grote Kerk in Haarlem is dagelijks de Tentoonstelling Haarlem en Hollant te zien en in het  Zee – en Havenmuseum hangen tekeningen van tekenaar en ontwerper Eric Coolen.  

Vervolgens werd gebeld met schrijfster Irene van der Laan uit Velserbroek.  Zij heeft een boek voor kinderen van 5 t/m 8 jaar geschreven, dat werkt als een menu-kaart. Kinderen kunnen kiezen tussen twee hoofdpersonen, drie verschillende dieren en drie verschillende plekken. In totaal geeft dit 18 verschillende vijf-minuten-verhalen. Voor meer info www.hetkinderkeuzeboek.nl

En David Koks van Paviljoen Noordzee werd gebeld over de afgelasting van de Nieuwjaarsduik op het strand van IJmuiden. Alternatief programma is te vinden op de website van Strandspektakel IJmuiden.

Vervolgens werd gebeld met gebeld met Friso Huizinga, Citymarketeer Velsen. Hij benadrukte dat naar aanleiding van de Coronamaatregelen de grootste zorgen liggen bij kledingwinkels en de horeca en riep op om juist deze groepen te steunen. Een overzicht van de initiatieven is te vinden op bezorgeninvelsen.nl.

Ab Kraaijeveld werd als laatste gebeld over de maandagavond gehouden digitale Dorpsdialoog Driehuis. Ruim veertig Driehuizenaren namen deel. Onderwerpen waren onder andere behoud van ruimte en groen en bereikbaarheid. Kraaijenveld was niet helemaal tevreden over het verloop en hoopt dat de vierde dialoog wordt uitgesteld  na afronding van het verkeersonderzoek en de eventuele verhuisplannen van RKVV Velsen. Alle bouwplannen moeten zijn inziens in samenhang bekeken worden.

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur en is terug te luisteren via bijgaande link