Koop Lokaal; “Steun vooral ook kledingwinkels en horeca”

Koop Lokaal; “Steun vooral ook  kledingwinkels en horeca”

“Koop lokaal. Zeker nu. Maar doe dat wel een op veilige manier. Houd rekening met de coronamaatregelen en met elkaar.” Met die boodschap hebben de gemeente Velsen, Citymarketing Velsen, winkeliers en restaurants de Ik koop lokaal-campagne nieuw leven ingeblazen. Zij roepen bewoners op hun inkopen voor de feestdagen in hun eigen omgeving te doen.

Friso Huizinga, Citymarketeer Velsen, benadrukt daarnaast dat de grootste zorgen liggen bij kledingwinkels en de horeca. “Lokale ambachtszaken met eten en lekkernijen hebben het alweer erg druk rondom de feestdagen. De restaurants en cafés hebben het echter heel zwaar. Steun daarom dus ook juist deze groepen. Restaurants hebben de mooiste initiatieven bedacht om alsnog mensen te kunnen helpen.” Een overzicht van de initiatieven is te vinden op bezorgeninvelsen.nl.

Lokale ondernemers hebben een video gemaakt waarin zij het winkelend publiek bedanken voor hun steun en begrip vragen voor de coronamaatregelen. De leukste cadeaus voor de feestdagen koop je natuurlijk in Velsen. De gemeente Velsen zet deze boodschap op verschillende manieren onder de aandacht. Zo wordt er streetprint aangebracht in 150 plekken in de winkelgebieden, zijn er verschillende posters gemaakt en is de campagne op straat te zien in de driehoeksborden en op de digitale displays van de gemeente. De gemeente zet het belang van lokaal te kopen hiermee op een hoge plaats.

Luister hier naar het interview van Friso Huizinga tijdens live radio-uitzending ‘Home Alone’.

De video van ondernemers zal uitgezonden worden op de TV zender van RTV Seaport.