Slangenmuur Buitenplaats Beeckestijn hersteld

Slangenmuur Buitenplaats Beeckestijn hersteld
©RTV Seaport/PR

De vernielde monumentale slangenmuur van Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is weer hersteld. Begin november werd de zeldzame en bijzondere slangenmuur in de klassieke kruidentuin van Buitenplaats Beeckestijn ernstig beschadigd door vandalisme.

Omdat deze schade niet door de verzekering gedekt werd, betekende het herstel een aanslag op het reguliere jaarbudget van Natuurmonumenten, de beheerder van de Buitenplaats. Doordat de Vrienden van Beeckestijn de herstelkosten voor hun rekening namen kon snel met de restauratie gestart worden.

Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is een uniek stukje Nederland. Wandelend door het romantische parkbos in landschapsstijl of door de strakke, geometrische tuinen zijn hier veel elementen van historische waarde te vinden. Buitenplaats Beeckestijn is met de gebouwen, tuinen en het hele parkbos een rijksmonument. De buitenplaats is – zéker ook nu, in tijden van corona – een ideale plek om even tot rust te komen.