Leer verduurzamen van huiseigenaren in Duurzame Huizen Route

Leer verduurzamen van huiseigenaren in Duurzame Huizen Route
© Omgevingsdienst IJmond

De omschakeling tot een comfortabele en energiezuinige woning roept veel vragen op. Via het platform Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen.

Vanwege de maatregelen rondom corona gebeurt het bezoek dit jaar online, door middel van videogesprekken. Dit is dé kans om eens binnen te kijken bij een huis aan de andere kant van Nederland of een huis met een specifieke maatregel. Ook duurzame woningen in IJmond doen mee met de Duurzame Huizen Route. In de loop van de weken wordt de lijst met bezoekmogelijkheden steeds verder aangevuld.

Dit jaar kunt u tot 15 december via een videoverbinding in contact komen met deze huiseigenaren. Een videogesprek is helemaal gratis en er zijn maximaal 8 plekken per woning per tijdsstip. Inschrijven kan via www.duurzamehuizenroute.nl. Na inschrijving ontvangt u een duidelijke instructie over hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

Heeft u al duurzame stappen gezet? Deel dan ook uw ervaring via www.duurzamehuizenroute.nl en meld uw woning aan als voorbeeld. Elke ervaring is welkom. Of het nu gaat om HR++-glas of gevelisolatie of het volledig aardgasvrij maken van een huis.