Sinterklaas telefonisch te gast in live radioprogramma Home Alone

Sinterklaas telefonisch te gast in live radioprogramma Home Alone
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Dinsdagmiddag 1 december was het live-radioprogramma Home Alone,  gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs weer te horen. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen onder andere voor mensen die gedwongen thuis moeten blijven

Tijdens het eerste uur  kwam als eerste Gerardo Eijbersen van de VVV aan het woord. Hij had een paar leuke uit-tips zoals het nieuwe museum voor moderne kunst HDMZ in het centrum van Zandvoort. In Velsen heeft het Pieter Vermeulenmuseum een bomenroute met speurtocht uitgezet.

Vervolgens werd gebeld met Alex van der Molen, voorzitter van het wijkplatform Zee- en Duinwijk. Hij heeft burgemeester Frank Dales uitgenodigd om in Zeewijk te komen kijken naar het afval dat gedumpt wordt bij de containers bij het winkelcentrum Zeewijk. Verder vertelde hij dat bij de ingang van het Duinpark aan de Orionweg een uitneembaar hek wordt geplaatst zodat (brom)fietsers niet meer de weg op kunnen racen. Zeewijk hoopt hiermee dat het wandelpad weer een echt wandelpad wordt.

Het tweede uur werd gebeld met Jan Willem Hutten, betrokken bij veel Velsense evenementen, een branche waar de inkomsten sterk zijn gedaald. Hij is niet bij de pakken neer gaan zitten en vertelt over de verkoop van kerstbomen vanuit zijn bedrijfspand in het havengebied van IJmuiden.  

Als tweede kwam Sinterklaas aan het woord, die ook gedwongen vanuit huis werkt en de  kinderen daarom heel erg mist. De Sint heeft het erg druk met het bekijken van alle tekeningen die hij krijgt en het schrijven van alle gedichten.

Als laatste kwam aan het woord Douwe IJntema van de scouting St. Radboud, die kerstukjes verkopen; één van de acties om de expeditie van de jongens naar Polen volgend jaar te bekostigen. Hij vertelt waar de kerstukjes te koop en te bestellen zijn.

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur en is terug te luisteren via bijgaande link