Sem Natzijl van Frederik Ambachtelijke Friet over prijswinnende friet

Sem Natzijl van Frederik Ambachtelijke Friet over prijswinnende friet
© Nederlandse Horeca Prijzen 2020

Frederik Ambachtelijke Friet is met de vestigingen IJmuiden en Velsen-Noord wederom uitgroepen tot ‘Beste cafetaria’ in de gemeente Velsen. Zij hebben daar tevens een waarderingscijfer van hun klanten ontvangen van een 9,5. In de verkiezing voor de gehele provincie Noord Holland hebben ze zelfs de tweede en met hun andere zaak, Frietsteeg Amsterdam de derde plaats weten te bemachtigen. Dit maakte zij 30 november bekend via hun Facebook pagina.

De frietzaak is anderhalf jaar geleden geopend in IJmuiden op het Kennemerplein en heeft een halfjaar geleden een tweede vestiging gekregen in Velsen-Noord naast de pont.

Radio presentator Jim van Eng sprak Sem Natzijl tijdens zijn live-radioprogramma over de waardering die de frietzaak heeft ontvangen en hoe de verkiezing tot stand is gekomen. Sem vertelt over de historie van Frederik Ambachtelijke Friet, het geheim van de bereiding en de unieke smaak. Tevens geeft hij het tipje van de sluier over het prijswinnende recept. Het fragment is terug te luisteren via bijgaande link.