Kerstbomeninzameling in Velsen nieuwe vorm

Kerstbomeninzameling in Velsen nieuwe vorm
©RTV Seaport/Gemeente Velsen

Vanwege de coronamaatregelen die nu in het hele land gelden, moet de kerstboomverbranding in januari 2021 een andere vorm krijgen in Velsen. In plaats van een verbranding, zullen alle ingezamelde bomen worden afgevoerd voor compostering.

Kinderen worden aangemoedigd om de kerstbomen in te zamelen en af te leveren. Daar krijgen ze €0,50 cent per boom voor, maar ook krijgen ze een lot waarmee ze in aanmerking komen voor een winactie. De prijzen van de winactie zijn cadeaubonnen en prijzen die ingezet kunnen worden voor een uitje met de klas, of een goed doel.

Deze kerstboominzameling wordt onder voorbehoud van de coronamaatregelen georganiseerd. Wanneer blijkt dat de inzameling toch niet kan doorgaan vanwege strengere coronamaatregelen dan communiceren we hier zo snel mogelijk over. De bomen  zijn verdeeld over Velsen 8 verschillende inzamellocaties. Alle spelregels van de winactie zijn te vinden op de website van de gemeente Velsen; velsen.nl/kerstbomenactie.