Nieuwe roman voormalig burgemeester van Dok

Nieuwe roman voormalig burgemeester van Dok
©RTV Seaport/PR

De nieuwe roman Getuigen in het duister van voormalig burgemeester van Velsen (1990-1994) Anneke van Dok gaat over actuele kwesties. Hierdoor ontstaat de indruk dat het manuscript kort geleden is geschreven. Niets is minder waar. Het eerste concept was in 2016 al klaar.

‘Toen ik een punt achter het laatste woord van het laatste hoofdstuk zette, was #MeToo nog een onbekend begrip en quarantaine een zeldzaam fenomeen. Fake news werd pas geïntroduceerd toen Donald Trump president van Amerika werd. De genoemde begrippen spelen toch een belangrijke rol in mijn verhaal, dat zich afspeelt in het poolgebied, waar dertien Nederlanders hun kerstvakantie doorbrengen’ aldus van Dok.

Het landschap, de kou en het noorderlicht vormen een mysterieus decor voor deze spannende roman. De personages in worden door noodweer ingesloten in hun vakantieoord. Om de verveling te verdrijven, vertellen ze elkaar verhalen, die schuren langs de waarheid door een haperend geheugen, vooringenomenheid, schuldgevoel en eigenbelang. De personages stellen niet alleen elkaar, maar ook de lezers op de proef.

Het boek is onder andere te koop bij Libris boekhandel Brederode in Santpoort-Noord