Loting kavels IJmuiden en Velsen-Noord ongeldig

Loting kavels IJmuiden en Velsen-Noord ongeldig
Lagerstraat IJmuiden ©RTV Seaport/Ton van Steijn

De loting voor de zelfbouwlocaties aan de Van Diepenstraat
in Velsen-Noord en de Lagersstraat in IJmuiden zijn door de notaris ongeldig verklaard. De loting vond afgelopen maandag plaats. Vervolgens werden de inschrijvers op de hoogte gebracht of zij in aanmerking kwamen voor een kavel. Kort daarna bleek dat bij de loting een administratieve fout was gemaakt.

Alle inschrijvingen staan genoteerd in een digitaal systeem van de gemeente. Voor de loting is door de notaris is een uitdraai uit dit systeem gemaakt. Daarbij is een fout opgetreden waardoor sommige inschrijvingen twee keer in de uitdraai voor de loting stonden en sommige helemaal niet. Dus de één had twee kansen en de ander geen. Dus moet de loting over.

De inschrijvers die te horen hadden gekregen dat zij in aanmerking kwamen voor een kavel zijn deze week door de gemeente, vergezeld van excuses, telefonisch ingelicht. Een nieuwe loting door de notaris vindt plaats op maandag 30 november. Ook de overige inschrijvers zijn daarover ingelicht. Alle inschrijvingen hebben nu gelijke kansen en horen volgende week of zij definitief zijn ingeloot. De nieuwe kavelverkoopdag om een kavel te kiezen en te kopen is op dinsdag 15 december 2020.