Het schoolplein moet groener

Het schoolplein moet groener
©RTV Seaport/Ton van Steijn

Leerlingen van de Jan Campertschool hebben met wethouder Marianne Steijn en het Pieter Vermeulen Museum gesproken over het vergroenen van het schoolplein. Naar aanleiding van dit gesprek is door de leerlingen een motie geschreven waarin één oproep centraal staat: ‘Help scholen met het vergroenen van schoolpleinen!’ De motie wordt op 26 november ingebracht door alle politieke partijen ter behandeling in de gemeenteraad.

In de motie geven de leerlingen aan dat het vergroenen van schoolpleinen veel voordelen heeft. Groen neemt bijvoorbeeld water op, waardoor er minder wateroverlast is bij heftige regenbuien. En groen zorgt ook dat de omgeving koeler is bij extreme hitte.  

De Jan Campertschool wacht het antwoord van de motie niet af. De leerlingen gaan aan de slag met het vergroenen door veel van de tegels van het schoolplein weg te halen en door het plaatsen van bomen en struiken op het speelplein. Hiermee nemen de leerlingen actief deel aan het lokale klimaatbeleid.