Gedeputeerde Zita Pels met positief nieuws in Home Alone van 24 november

Gedeputeerde Zita Pels met positief nieuws in Home Alone van 24 november
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 24 november was het live-radioprogramma Home Alone,  gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs te horen. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen. 

Tijdens het eerste uur  kwam als eerste Gerardo Eijbersen van de VVV aan het woord. Hij was blij met de verruimende maatregelen zodat publiek weer mogelijk is in de musea en theaters. Hij presenteerde een  mooie lijstje met tips.  

Vervolgens werd gebeld met Johan Zwakman van het wijkcomité IJmuiden-Noord. Hij stelde de Kennemerlaan aan de orde die eind van deze week wordt opgeleverd.  

Het tweede uur kwam  als eerste Ron Stals aan het woord. Als één van de vuurwerkverkopers in Velsen wordt ook hij getroffen door het verbod op vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Hij vertelt over de consequenties die dit heeft voor zijn zaak.

Vervolgens werd gebeld met gedeputeerde Zita Pels die namens de Provincie  4,5 miljoen beschikbaar stelt. Geld dat bedoeld is voor het verduurzamen van de havens in het Noordzeekanaalgebied en Den Helder. Vervolgens had de gedeputeerde nog een heuglijke mededeling. De provincie stelt ruim 11 miljoen beschikbaar aan de culturele instellingen in Noord-Holland. Zij vertelt over de moeilijke afweging die gemaakt is over wie krijgt wel en hoeveel en wie niet. De keuze is in samenwerking met de gemeente tot stand gekomen. De Stadsschouwburg Velsen ontvangt ruim 230 duizend euro.

Als laatste kwam oud-burgemeester van Velsen Anneke van Dok aan het woord over het verschijnen van haar roman Getuigen in het Duister. Het verhaal speelt zich af in het poolgebied, waar dertien Nederlanders hun kerstvakantie doorbrengen. Zij sneeuwen in en spelen als tijdverdrijf een spel dat steeds grimmiger wordt.

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur en is terug te luisteren via bijgaande link