Vierhandige meesterwerken in ’t Mosterdzaadje

Vierhandige meesterwerken in ’t Mosterdzaadje
©RTV Seaport/PR

Het piano duo DimitrovBoelee bestaat uit de Bulgaarse pianist Dimitar Dimitrov en de Nederlandse pianiste Elvire Boelee. Op het programma van het pianoduo dat op zondag 1 november om 15.00 uur van zich laat horen in ‘t Mosterdzaadje staan in elk geval twee meesterwerken: W.A. Mozart – Sonate in C Groot (KV 521) en C. Debussy- Petit Suite.

Quatre-mains spelen was in het verleden niet alleen een vorm van vermaak. In de tijd van Mozart, Schubert en Brahms was het ook een uitstekende manier om te flirten met het ‘andere geslacht’. Maar voor de muziekliefhebbers was het een fantastische gelegenheid om de grootste symfonieën in de huiskamer tot leven te horen komen.

“Vierhandig pianospel is één van de meest unieke vormen van kamermuziek. Het is alsof je twee puzzelstukjes hebt die precies in elkaar passen en elkaar aanvullen. Het is alsof je elkaars zinnen afmaakt. Het is als een samengesmolten geheel. De interactie tussen twee pianisten die één instrument delen is intiem, en bijzonder om mee te maken”, aldus Elvire Boelee.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 Reserveren: penningmeester@mosterdzaadje.nl of onder concertagenda op de website www.mosterdzaadje.nl