Bibliotheek Velsen en de VoorleesExpress

Bibliotheek Velsen en de VoorleesExpress
©RTV Seaport/PR

Het thema van Nederland Leest Voor 2020 is: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om met behulp van de bibliotheek in hun eigen geschiedenis te duiken van familie of van de stad of streek waarin ze wonen. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat lezers cadeau krijgen van de bibliotheek; hét centrum voor ontmoeting en gesprek.

Met behulp van de website Delpher kan worden gezocht in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s, die Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt. Ook lezersplatform en partner Hebban biedt lezers tijdens Nederland Leest inspiratie met mooie boeken en aanvullende verhalen.