Tweede video renovatie Vissershaven

Tweede video renovatie Vissershaven
©RTV Seaport/Chris Hoppenbrouwer

In de tweede video over de renovatie van de Halkade en de Vissershaven in IJmuiden zijn opnames te zien van de aanleg van de damwand.

Het lijkt eenvoudig maar er moet veel gemeten worden, latten worden aangebracht en gaten geboord worden. Door deze gaten worden grondankers geplaatst. Staaldraden worden door een buis getrokken waar later crowd (een soort beton) wordt aangebracht. Dit beton wordt onder hogedruk naar het uiteinde geperst zodat het tot een grote kluit uithardt. Dan valt de damwand later niet om onder de druk van het zand.

In bijgaande video van Chris Hoppenbrouwer zijn opnames te zien van de renovatie van de Halkade en Visserhaven het zogenaamde Havenkwartier in IJmuiden. Er voltrekt zich op de Halkade een ware metamorfose. en.

De beelden zijn ook op de televisie te zien via Ziggokanaal 37.