Toeslag op festivalkaartje uitgesteld

Toeslag op festivalkaartje uitgesteld
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Het Velsense college van burgemeester en wethouders heeft het besluit voor het invoeren voor een zogenaamde jolijtpenning (toeslag op festivalkaartje) voor grotere commerciële evenementen uitgesteld. Er is meer tijd nodig om nader onderzoek te doen naar onder andere de grondslag voor de heffing en de juridische uitwerking van de verordening.

Daarom ligt er tijdens de behandeling van de begroting nog geen voorstel voor het invoeren van de jolijtpenning. In het najaar is het onderzoek en de verdere uitwerking naar verwachting afgerond. Tegen die tijd is wellicht ook meer bekend over hoe de evenementensector zich in verband met . COVID 19 nu verder gaat ontwikkelen. Daarna komt het college met een voorstel aan de gemeenteraad.