Terugluisteren Home Alone 27 oktober

Terugluisteren Home Alone 27 oktober
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 27 oktober was het live-radioprogramma Home Alone,  gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs te horen. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen. 

Als eerste werd gebeld met Hans de Boer die de actie toelichtte die de Voedselbank Velsen vorige week is gestart. Omdat veel zelfstandige ondernemers en ZZP’ers in Velsen in de financiële problemen zijn gekomen biedt de Voedselbank Velsen aan deze ondernemers noodhulp door het uitgeven van een voedselpakket.  

Vervolgens werd gebeld met Johan Zwakman van het Wijkplatform IJmuiden-Noord. Hij gaf een toelichting op het project van ‘Grijs naar Groen’. In de nabije toekomst zijn de Ruijterstraat en de Casembrootstraat in IJmuiden aan de beurt om in overleg met de bewoners te worden voorzien van groen.

Het tweede uur werd gebeld met Annabel Aardenburg van de Broedmachine in Beverwijk. De Broedmachine is een broedplaats in een voormalige meubelzaak waar 45 kunstenaars en ondernemers een atelier hebben. Er zitten onder andere  festivalbouwers,  meubelmakers glasblazers, kunstschilders, zeefdrukkers wol-kunstenaar enz. Helaas nu geen exposities en Open Huis. Wel gaf Annabel en terugblik van de bijdrage van de Broedmachine aan de week van de Industriecultuur.  

Vervolgens werd gebeld met Edward Straus van het Nova College, dat een subsidie van 1,6 miljoen euro ontvangt voor een nieuwe  Smart Maintenance opleiding op MBO niveau. Smart Maintenance is het verzamelen van data om het onderhoud van installaties beter te voorspellen. Voor de ontwikkeling van de opleiding wordt  samengewerkt met het bedrijfsleven, Techport en de overheden. De nieuwe opleiding is niet alleen voor studenten maar ook voor werkenden.

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur en is terug te luisteren via bijgaande link