Duo Kaleidoscope met fluitduetten.

Duo Kaleidoscope met fluitduetten.
©RTV Seaport/PR

Twee geweldige fluitistes, Katja Pitelina en Reiko Tsuiki, samen het Duo Kaleidoscope, brachten eerder al hun instrumenten in ‘t Mosterdzaadje tot klinken. Op zondag 18 oktober om 15.00 uur zijn ze te horen met een programma waarop ze beiden op een originele 19e eeuwse Frans Romantische fluit spelen. Uitgevoerd worden virtuoze fluitduo’s van Kuhlau, Doppler, Tulou en Briccialdi.

De naam van hun duo doen Katja en Reiko eer aan. Zoals in een caleidoscoop bonte glasstukjes telkens wisselende patronen vormen, zo laten Katja en Reiko met hun  fluiten steeds weer andere kleuren horen. Katja en Reiko hebben eerst hun traditionele dwarsfluitopleiding cum laude afgerond. Daarna volgden beiden een specialisatie in oude muziek, bij Barthold Kuijken aan het Haagse conservatorium. Ook die studie wisten ze met onderscheiding te bekronen. Ze spelen sinds 2006 samen, werken in vooraanstaande barokorkesten, en zijn ook actief als solist en in kamermuziek.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noordreserveren voor de concerten kan nu ook via de website: www.mosterdzaadje.nl of penningmeester@mosterdzaadje.nl